Planen var egentlig at Pia og Rolf skulle flytte fra den nedlagte gården utenfor Nibe og inn i leiligheten i Nørresundby da sønnen Niklas var ferdig med studiene sine og flyttet ut. Rolf klarte imidlertid ikke å gi slipp på drømmen om å bygge selv, så paret gikk på jakt etter en tomt med skog og innsjø. Det fant de i Guldbæk, men tomten ble solgt til noen andre. I stedet satte Pia seg ned en kveld og lette etter tomter til salgs. Da fant hun en eiendom nær sentrum av Nibe med utsikt over Limfjorden. Dagen etter kjøpte de tomten, og sammen med en lokal arkitekt fra Nibe fikk murmesteren tegnet sitt eget hus, selvfølgelig med murstein som et grunnleggende element og med kobberinndekninger og -lister.

Kjøkkenet ligger øverst i huset, der det er best utsikt over Limfjorden. Da Pia først så arkitektens tegning og plasseringen av kjøkkenet, tenkte hun at han ikke hadde forstått noe som helst. Pia hadde sett for seg at kjøkkenet skulle plasseres nærmest utsikten over fjorden, men fordi det er en ubebygget tomt foran huset, plasserte arkitekten kjøkkenet og stuen – og de store vinduspartiene – slik at de får utsikt over Limfjorden uansett hva som bygges på tomten foran.

Kaffeskapet utgjorde forskjellen

Paret hadde allerede fått tegnet et annet kjøkken da de valgte å kjøre forbi uno form Aalborg. Da Pia og Rolf så Copenhagen-snekkerkjøkkenet i eik, visste de umiddelbart at det var akkurat det de var ute etter. Alle designvalg er i naturlige materialer så langt det lar seg gjøre, og eiketreet kombineres med høyskap i matt svart laminat, benkeplater i Belvedere-granitt og en Quooker i messing. Kaffeskapet, som er gjemt bak en dør, var et must i designet, og Pia bruker det hver dag.

Ved siden av kjøkkenet er det et stort spiskammers med reoler i eik fra gulv til tak, samt et gjestetoalett som også er innredet med et baderomsmøbel i eik fra Copenhagen-kolleksjonen kombinert med kobberarmatur og Quartzite Dolce-benkeplate i naturstein. Pia og Rolf har gjennom hele huset prioritert funksjonelle, tidløse og langvarige designløsninger og tilføyd markante og fargerike detaljer i form av yndlingskunstneren Johnny Madsens malerier.

"Eikeskapene med de flotte skjøtene er et møbel i seg selv."
Pia Bjerregaard

Et gjennomgående design

På bakkenivå er huset innredet med en gang med nedgang til husets vinkjeller, to soverom, bad, hovedsoverom med utsikt over Limfjorden og vaskerom. Anja Hagstrup fra uno form Aalborg har i samarbeid med Pia og Rolf designet alt interiør og skapt et gjennomgående design med eik og naturstein som de viktigste designelementene.

Begge badene har Copenhagen eik med Quartzite Cielo-benkeplater i naturstein, armaturer og takdusjer i kobber.

Arkitekttegnet betonghus med utsikt over Limfjorden

Mer informasjon



Her bor

Pia, Rolf og deres to hunder

Hvor?

Nybygd hus ved Limfjorden