En feil oppstod
Prøv igjen senere
Ingen søkeresultater
Ingen søkeresultater
I den klassiske Frogner-leiligheten i Oslo er det stort sett funksjonaliteten som råder, men det overdådige stukkaturarbeidet, de originale rosettene og de vakre gulvene avslører at vi befinner oss på en eiendom som ble bygget for 125 år siden.
Den klassiske bygården i Bygdøy allé ble designet av den norske arkitekten Christian Fürst og oppført i 1898. I 2016 overtok Lene Bruvoll og Robert Arntsen den 128 m2 store leiligheten i 4. etasje. De falt for beliggenheten, midt i sentrale og eksklusive Bygdøy allé, og ikke minst for potensialet i leiligheten. – Det var en fin leilighet, høyt under taket og klassiske detaljer, men med en dårlig planløsning, konkluderer Robert.
Under oppussingen har Lene og Robert søkt balansen mellom å finne tilbake til de originale detaljene mens de skaper et hjem som passer et moderne liv: Kjøkkenet har flyttet inn i den opprinnelige spisestuen, det gamle kjøkkenet har blitt et soverom, og en del av det store gamle badet har blitt et barnerom for parets datter, Esther Andrea.
Mange av leilighetens opprinnelige detaljer hadde gått tapt gjennom tidligere oppussinger, så Lene og Robert brukte lang tid på å studere bilder av gamle Frogner-leiligheter, slik at de kunne gjenskape de originale høye panelene i entreen, som også inneholder en skjult garderobe. Også på kjøkkenet gjenskapte Lene og Robert de høye panelene, basert på et originalt panel i naboleiligheten. De originale tregulvene setter prikken over i-en for stilen. Paret har slipt ned og behandlet dem med hvitpigmentert voks.
Lene og Robert malte først leiligheten i klassiske hvit- og gråtoner, men en dag så Robert en artikkel om en leilighet over gaten, der fargeekspert Dagny Thurmann-Moe fra Koi Fargestudio hadde skapt et helt annet uttrykk med farger. Dette inspirerte paret til å åpne opp for mer farge i innredningen.
Fargeeksperten fikk frie hender, og når du trer inn i leiligheten, møter du en varm Kenyan Copper-farge, Radiohus-lamper fra Louis Poulsen blandet med vintagefunn. Fra kjøkkenet ser du ned gjennom den auberginefargede stuen til det grønne TV-rommet malt i fargen Bancha. Designmøbler fra Finn Juhl er blandet med en vintagelenestol som Roberts tante kjøpte på Skøyen i 1972, og på veggene henger det kunst fra kjente kunstnere sammen med datterens tegninger.
Inne på kjøkkenet har paret satt inn et Classic snekkerkjøkken i røkt eik fra uno form med Corian-benkeplate. Tak og vegger er malt i fargen Setting Plaster fra Farrow & Ball, mens stukkatur, rosett og lister er malt i fargen London Stone. Kjøkkenet er designet av uno form Oslo.
For Robert og Lene er det spesielt estetikken og kvaliteten på kjøkkenet som har stått i fokus. – Det moderne uno form-kjøkkenet med stramme linjer er en veldig fin kontrast til arkitekturen i den gamle leiligheten, og det svevende uttrykket får kjøkkenet til å føles mer som et vakkert møbel enn et tradisjonelt kjøkken. Og så er de dype treskuffene ikke bare vakre, men også utrolig praktiske og slitesterke. Kjøkkenet vårt er sju år gammelt nå, og det ser fortsatt nesten nytt ut, selv om vi bruker det mye hver dag, avslutter Robert Arntsen.
Hvem?
Lene Bruvoll og Robert Arntsen med datteren Esther Andrea
Hvor?
Klassisk Frogner-leilighet i Bygdøy allé i Oslo